Retusch i TV4 med Petter Magnusson

Retusch i TV4 med Petter Magnusson

Då jag bearbetade bilder hos TV4 Nyhetsmorgon (se tidigare inlägg) fick jag flera frågor under sändningens gång. Därför skapade jag två st mer eller mindre moderna retuscher, alltså vanligt förekommande retusch som jag demonstrerar här nedanför i korta drag. Ursprungsbilderna på programledarna Anders Kraft och Anna Brolin var redan grundretuscherade då jag fick dem till hands, men jag gjorde ändå följande justeringar:

Anders fick en lättare retusch i form av justerade påsar under ögonen, smalare näsa, mildare dubbelhaka, påbyggt hår, trimmade ögonbryn samt en karaktäristisk ”grop i hakan”.

Anna fick bli ett större demonstrativt projekt. Här byggdes i princip hela utseendet om i form av ombyggd käke, höjd och avsmalnad näsa, nedtonade av naturliga gropar/rynkor, ögonbryn, ögonfärg samt en större lyster runt mun och tänder.

Syftet med just dessa två retuscher var att visa hur mycket – eller hur lite – man kan göra för att uppnå olika skillnader på ett ganska enkelt sätt. Mer info om mig och de tekniker jag arbetar med hittar du på websidan > här


Petter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *