10 minuter porträtt av minister

Idag blev det en snygg lite räd genom stan. Först till studion o plocka upp assitenten Linnea, sen iväg med bil.

Först lämna in mina gamla armékängor från hos den enda skomakaren jag hittat som kan randsy genom 1cm läder (Döbelnsgatan nära Odengatan). Det blir inte billigt, runt 700 spänn, men det är det värt. Jag har två par, ett från 1958 och ett från 1968 som båda inköptes på överskottslagret för 20:- för 10-15 år sen och som jag använder i princip dagligen. Jag älskar dessa fantastiska skor!

Sen vidare på Döbelnsgatan där jag kikade in hos reklambyrån X2M för att säga hej till kompisen Camilla Ederyd som jobbar där som frilans AD (vi går way back till Kunsthögskolen i Bergen) och Jasmine Riahi som jag pratat med massor på telefon o mail när jag gjorde ett jobb för Garnier i höst, men som jag aldrig träffat IRL! Vi hade en trevlig lite pratstund o sen var det dags att dra vidare till dagens fotografering som del 1 av ett jobb för Femina, plåta nyblivne IT-Minister Anna-Karin Hatt men i en annan ”roll”.

Mötte upp med de två skribenterna på Mäster Samuelsgatan och så stövlade hela vår delegation på 4 pers in. Vi fick veta att vi hade 45min för intervju och foto, så jag riggade för några olika bilder medan intervjun pågick. Dels tre ganska mörka bilder med hårt blixtljus från ett enda paraply i tre olika positioner (en av dessa bilder ska jag sedan Photoshoppa ihop med två andra personer som jag plåtar lika, till en fejkad filmaffisch…. köp Femina i februari så får ni se), och sedan tog jag ett par mer normala bilder. Dels i befintligt ljus från fönster och lampor, och dels lite uppblandat med en blixt som jag slog i taket med ett ND och ett tungstenfilter på. Fotosession fick bli ca 10 minuter, under det att skribenterna fortsatte intervjua Anna-Karin… Normalt är det smart att inte plåta vid intervjutillfället, men nu hade vi bara den här tiden, och jag tror jag fick till några riktigt bra bilder trots allt!

De andra två personerna till artikeln är redan intervjuade så de får jag plåta på egen hand. Kul jobb det här, både träffa och fotografera intressanta människor och sedan leka lite i Photoshop!


Petter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *