Photoshop-experten Petter Magnusson på Nyhetsmorgon

Ja, den där titeln var det inte jag som hittade på, men OK, jag klagar inte….;-)

Så här såg det ut när jag var på plats i TV4 Nyhetsmorgons studio och retuscherade programledarna Anna Brolin och Anders Kraft med anledning av den senaste diskussionen av retusch i samband med att H&M använt avancerad retusch och delvis datorgenererade modeller i sin underklädesannonser:

Klipp 1 – TV4 Nyhetsmorgon Retuschering  av Fotograf Petter Magnusson

Klipp 2 – TV4 Nyhetsmorgon Retuschering  av Fotograf Petter Magnusson

Klipp 3 -TV4 Nyhetsmorgon Retuschering  av Fotograf Petter Magnusson

Utgångspunkten var bilder som i mitt tycke var färdigretuscherade, men i fyra steg tog jag dem till en ny och aningen verklighetsfrånvänd nivå för att visa hur det kan gå till när en bild retuscheras.

Som jag sa, jag tror inte denna utveckling är möjlig att stoppa, men vi kan informera och höja medvetenheten om hur det går till så att människor inte tror att alla ser ut som i modereklamen, ofta ser ju inte ens modellerna ut så!

Vad tycker du om retuschering?


Petter

Comments

  1. Wow! Du gjør god figur på TV:-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *