Hej, det är jag som sköter den här bloggen! Jag heter Petter Magnusson och arbetar som fotograf i Stockholm.

Fotograf Petter Magnusson i Stockholm

Mina kunder är reklambyråer, tidningar & magasin samt företag i Stockholmsregionen.

Kolla gärna in min hemsida Fotograf Stockholm där du kan se bilder och få info om olika sorters fotografering osv.

Jag tycker att jag har världens bästa jobb, att komma till nya miljöer och träffa nya människor är bland det mest spännande som finns. Hur annars skulle jag hitta en ursäkt att ta bilder av en gaffeltruck i ett höglager i Arboga, en författarinna på Värmdö, ett pokerproffs i sitt hem i Las Vegas?

Jag jobbar mycket med reportage och porträtt där det är viktigt att få till stånd ett förtroende mellan fotografen och dem som ska fotas, oavsett om det gäller att med gott självförtroende se in i kameran, eller att helt ”glömma” att fotografen är med. Det är ett förtroende som jag tar med mig i kundrelationen med beställaren, man ska kunna känna sig trygg när man anlitar mig.

Jag fotar både i befintligt ljus på plats och i studio. Med portabel studio kan jag dessutom ta studiobilder av människor och produkter i tex ett konferensrum eller ett lager. Det spar logistik och tid!

Jag har både en BA och en MA i fotografi, från Konsthögskolan i Bergen i Norge och från Högskolan för Fotografi och Film i Göteborg, respektive.

Om ni vill se mer – jag har även en portfoliosajt med enbart reportageporträtt för magasin, och en sajt med enbart mina egna konstprojekt som visas på Galleri Olsson i Stockholm.

Häng med på bloggen nu, och var med o kommentera!

/Petter

Årsta Skolgränd 16A, 117 43 Stockholm, Sverige

+46 73 946 16 87