Produktfotografering ute hos kund: Varför fotokub?

Produktfotografering ute hos kund: Varför fotokub?

cubelite-for-produktfotoSå här kan det se ut när jag fotar produkter med mina småblixtar ute på plats hos en kund. De är supersmidiga att ha med sig och räcker i många fall väl för uppgiften. Ska jag plåta många produkter eller behöver stort skärpedjup så tar jag min Pro-blixtar istället. (Enda gången jag dragit på max med alla dem är när jag skulle fota en liiiiten grunka på 5mm som skulle ha skärpa överallt, åt en patentbyrå…;-)

Den stora kuben är från Lastolite och fälls ihop til en liten platt cirkel på ca 50cm diameter. Inne i kuben står fotobordet och man slipper reflexer från omgivande rum (produktchefen slipper se sig själv eller fotografen i de kromade detaljerna) samtidigt som man lätt kan ljussätta genom väggarna på kuben och få önskat ljus. Enda nackdelen är att ljuset kan bli väl jämnt och tråkigt om man inte ljussätter omsorgsfullt. Inte billigt, men väldigt smidigt och bra just ”on location”!

(Det är ofta ovärderligt att kunna komma ut till kunderna o plåta på plats enkelt. Hur många gånger har man inte annars råkat ut för ”Just ja…..vi borde ju fota en RÖD Fantastomatic-9000 också……eh, vi får buda över den….också…..”)

Kolla gärna in min hemsida om du vill se exempel på produktbilder !

Dokumentationbild med min iPhone som vanligt.

Kör du med fotokub, eller nåt annat?


Petter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *