Fotograf Petter Magnusson på uppdrag: Från Stockholm till Florens

Fotograf Petter Magnusson på uppdrag: Från Stockholm till Florens

Nyligen befann jag mig på jobb i norra Italien. Uppdragsgivaren var Baron, det svenska väskmärket, med exklusiva handgjorda väskor i äkta italienskt läder. Själva arbetet gick ut på att fotografera Barons tillverkningsfacilitet i Florens, renässansens italienska hjärta.

När jag kom dit var det nästan som att förflyttas tillbaka i tiden. Det är en liten verksamhet med en handfull arbetare och överallt i lokalerna kunde man känna den fina doften av läder. Arbetarna lägger fram stora lädersjok som de sen för hand beskär i lagom stycken och syr ihop till allt från högklassiga väskor till dyrbara necessärer. Det är äkta hantverk vi pratar om.

Det kändes nästan lite passande att den kamera jag hade med mig också är lite retro, nämligen en Olympus OM-D E5 Mark II. Det är en bra lätt kamera som är väldigt enkel att arbeta med och är trots den mindre bildsensorn kapabel till mycket bra bilder även i hög ISO. Till objektiv valde jag Olympus M Zuiko Digital ED 12-40mm f/2.8 Pro. Det är en suverän lins som är lika skarp som många av de fasta objektiv som finns till Micro 4/3 kamerorna. Givetvis får man inte samma skärpedjup som man kan få med de större bländare som t.ex. Olympus M Zuiko 45mm f1.8 har, men 12-40 zoomen erbjuder betydligt större flexibilitet.

Själva jobbet gick ganska smärtfritt då personalen tyckte det var trevligt att någon visade intresse för dem och ville gärna visa upp sitt hantverk. Det brukar ofta vara så när man är på jobb att om man bemöter dem man ska fotografera på ett respektfullt sätt så brukar det bli lättare att jobba med dem och få till ett bra resultat. Jag valde att fotografera i befintligt ljus för jag ville få med den fina autentiska stämningen och det kändes som om jag valt helt rätt fotoutrustning då kameran passade bra att jobba med även i trånga utrymmen och bilderna blev riktigt bra. Jag kommer att om några dagar lägga upp något exempel på resultatet så ni kan se själva. Hur som helst var det ett roligt jobb och jag ser fram emot fler fotouppdrag av liknande sort.

 

Fotograf Petter Magnusson


Petter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *