En industrifotograf måste såklart ha egna skyddsskor!

En industrifotograf måste såklart ha egna skyddsskor!

Som industrifotograf  i Stockholm jobbar jag ofta med fotograferingar i verkstad, lab, bygg och industrimiljö, och väldigt ofta är det då krav på skyddsutrustning. Hjälmar och västar osv är sällan nåt problem, men skor…….jag vet inte hur många gånger man lånat ut ett par skyddsskor till den intet ont anande  industrifotografen (=jag) med max storlek 44.

Jag har stl 46, så det är inte jättekul att fota en hel dag i industrimiljö med dem på. Dessutom brukar de inte vara så snygga, och som fotograf är man ju sjukt självupptagen och fåfäng……;-)

Sagt och gjort, jag gav mig ut på jakt för att hitta ett par snygga och bekväma skyddsskor, och vilket fynd jag gjorde! Ett par Converse (!) skyddsskor med ESD-skydd, kemikalieskydd, halkskydd, spikskydd och tåskydd för det facila priset av 1000:- (hade kostat 1700:-). Dessutom snygga!

Och perfekt tajmat då jag denna vecka hade fullbokat med fotografering i industrimiljö: Tisdag var det vattenreningsutrustning i Vadstena, onsdag heldag på Scania i Södertälje,och  tor-fre bilade jag ned till skåne med halva studion i bilen för att fota dragskåp….det är busy att vara industrifotograf i stockholm, man får resa över hela landet!

Rätt utrustning handlar inte bara om kameror och blixtar! Visst är de coola!?


Petter

Comments

  1. Snygga pjucks indeed! Hamnade här av en slump när jag surfade runt efter lite fotoinspiration. Dessvärre surfar jag med en sketen iphone som ej är utrustad med rätt appar, därför kan jag inte spana in din portfolio. Men jag gillar bilderna du har jär i bloggen! Kanske du har tips på vilket (Canon) objektiv som funkar bäst till
    Matfoto ( Nytt för mig, men ruskigt roligt).

    • Kul att du gillar bilderna o pjucken Camilla! Själv fotar jag mat med 90mm TS/E. Du bör ha nån lätt tele som dessutom klarar att gå rätt nära o med kort skärpedjup…/Petter

  2. Hej Petter,
    Fantastiskt snygga skor! Var hittade du dem? Vet du vad modellen heter?
    //Johan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *